İçindekiler
9. sınıf İngilizce 10. Ünite kapsamında “television” konusu altında yeni kelimeler ve konular öğreneceksiniz. 9. sınıf İngilizce 10. Ünite ile bazı yeni kelimeler öğrenebilir ve kelime bilginizi de önemli ölçüde geliştirmiş olacaksınız. Aynı zamanda ünite içerisinde yer alan yeni dil bilgisi kurallarına göre cümleler kurmayı da kavrayabileceksiniz.
İngilizce 9. Sınıf 10. Ünite içerisinde yer alan tüm konuları düzenli olarak tekrar etmeli ve konuları tam olarak kavramalısınız. Bu sayede 9. Sınıfın son ünitesini de başarı ile bitirmiş olursunuz.
9. sınıf İngilizce 10. Ünite kelimeleri arasında televizyon konusu altında bazı kelimeler yer almaktadır. Aynı zamanda kelime listesinde bu ünitede kullanabileceğiniz yeni sıfat ve fiillere de örnekler sunulmaktadır. Kelime listesinde yer alan tüm kelimeleri not ederek çalışmalı ve günlük olarak tekrar etmelisiniz.
9. sınıf İngilizce ders kitabı kapsamında yer alan 10. Ünitede ilk önce gelecek ile ilgili plan yaparken kurmamız gereken cümleleri öğreneceksiniz. Bunun ardından da “if clause” sayesinde koşullu cümle kurmanın bazı kurallarını göreceksiniz. Ünite kapsamında yer alan konuları düzenli çalışarak dönemi bitirebilirsiniz.
9. sınıf İngilizce 10. Ünite sayesinde “be going to” kalıbını kullanarak gelecek ile ilgili yapmış olduğunuz planlarınızı aktarabilirsiniz. “Be going to” kalıbı, hali hazırda planlanmış olan eylemler için kullanılması gereken bir kalıptır.
Bu kalıbı kullanırken de özneye göre fiilin çekimlenmesi gerekmektedir. Yani “be going to” ile cümle kurarken am / is / are çekimlerinden uygun olanı kullanmanız gerekir. Aşağıdaki örnek cümlelerden yola çıkarak siz de bu kalıbın kullanımını kavrayabilirsiniz.
9. sınıf İngilizce 10. Ünite etkinlikleri içerisinde planlanmamış gelecek için kullanılan “will” kalıbı da yer almaktadır. “Will” gelecekte gerçekleşecek olan ve o anlık gelişen eylemler için kullanılır. “Will” kullanılan cümlelerde de fiillerin mastar halleri yer almalıdır.
9. sınıf İngilizce 10. Ünite konularından biri de koşul cümleleridir. “eğer / ise” anlamı gerektiren cümleler kurarken “if” kalıbından faydalanılması gerekir. If clause, eğer genel koşullarda geçiyorsa geniş zaman, gelecekten bahsediyorsa da yine geniş zaman kullanımı şarttır. Koşıl cümlelerinin anlamlarına göre hangi zamanda neyi ifade etmeye çalıştığı anlaşılmaktadır.
If clause ile bir neden bir de koşul bildiren iki cümlenin bağlanması gerekmektedir. Koşul bildiren cümle “if” ile başlarken neden bildiren cümle de should / must / would / can gibi modal cümleleri olmalıdır. Gelecek zamanda geçen bir koşul cümlesinde aynı zamanda “be going to / will” kalıpları da kullanılabilir.
Aşağıdaki örneklerden yola çıkarak siz de if clause ile kurulan örnekleri daha iyi kavrayabilirsiniz. Siz de örnekleri baz alarak kendi koşul cümlelerinizi kurmayı denemelisiniz.
26 Kasım 2022 Cumartesi 03:33
-26 Kasım 2022 Cumartesi 17:14
Amerika'ya eşimin yanına taşınacağım için 50 Günde İngilizce Programı ile eğitim aldım, şu an günlük hayatımı sorunsuz devam ettirebiliyorum. Kısa zamanınız varsa kesinlikle deneyin!
Halide Neva Bingöl
Uzun uzadıya Gramer öğrenmek istemediğimi söyledim. Benim gibi okumaktan gram hoşlanmayan birine bile hikayeler okuttunuz ya pes! Şaka bir yana teşekkür ederim. Durmak yok, İngilizce Öğren’meye devam!
Alp Kıraç Sakinler
Çocuk İngilizcesi için başvurdum. Çocuğumun gelişiminden son derece memnunum. Çok teşekkür ediyorum.
Füsun Demir
Orta ölçekli firmamızın çağrı merkezi yönetici kadrosu için İngilizce Öğren ile anlaştık, devam eden sürecimiz çok iyi ve disiplinli ilerliyor.
Timur K.
Okul İngilizcesi için yardım aldığımız öğretmenimiz Çiğdem Hanım sayesinde oğlum Ali, başarısının yanısıra İngilizce’yi sevmeye de başladı. Teşekkür ederiz.
Sergen Topal