İçindekiler
İngilizce sıfatlar konu anlatımı, İngilizce’nin en temel dil bilgisi konularının başında gelmektedir. İngilizce öğrenmeye başlarken ilk önce isimleri daha sonra da sıfat ve zarfları öğrenmemiz gerekmekedir. Sıfatlar, “adjectives” olarak tabir edilir ve tıpkı Türkçe’de de olduğu gibi isimleri nitelemek için kullanılır.
İngilizce sıfatlar konu anlatımı kapsamında bu yazımızda bilmeniz gerekenleri örnekler ile açıklamak istedik. Sıfatlar nelerdir ve hangi durumlarda kullanılır öğrenmek için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.
İngilizce sıfatlar konu anlatımı, temel İngilizce bilgisinin ilk seviyelerinde öğrenilen bir konudur. Sıfatlar, bir ismi niteleyen özelliğe sahip kelime ya da kelim gruplarıdır. Türkçe’de de sıkça kullandığımız sıfatlar ismin nitelenmesini ya da betimlenmesini sağlamaktadır. Bir ismi diğer isimlerden ayırabilmek için sıfatları kullanmak da şarttır.
İngilizce sıfatlar konu anlatımı kapsamında İngilizce’nin en çok kullanılan sıfatlarından da örnekler sunacağız. İşte, temel seviyede İngilizce bilgisine sahip olmak isteyen herkesin bilmesi gereken İngilizce sıfatlar listesi:
Yukarıdaki sıfatlar listesinde yer alan kelimeleri kelime defterinize not ederek de çalışabilirsiniz. Bu sayede hem sıfatları daha iyi idrak edebilir hem de kelime bilginizi arttırmış olursunuz.
Adjective nedir sorusuna isimleri niteleyen ya da betimleyen kelimeler diyerek yanıt verdik. İngilizce’de adjective kelimesiyle tanımlanan sıfatlar da birkaç gruba ayrılmaktadır. Bu grubun başında da “possessive adjectives” yani aitlik sıfatları gelir.
İngilizce’de en çok kullanılan sıfatlar arasında yer alan aitlik sıfatları ise şunlardır:
Örnekler:
İngilizcede sıfatlar konu anlatımı kapsamında bir de “opinion adjectives” denilen düşünce sıfatlarına göz atacağız. Düşünce sıfatları adından da anlaşılacağı üzere bir düşünceyi beyan etmek için kullanılan sıfatlara verilen bir isimdir. Bir nesne ya da kişi hakkında fikir beyan ederken genellikle düşünce sıfatlarını içeren cümleler kurarız.
Opinion adjectives arasında ise en sık kullanılan sıfatlar şunlardır:
Örnek Cümle:
Düşünce sıfatlarını kullanarak bir konuda fikir beyan edebiliriz. Belli bir şeyi beğendiğimizi ya da beğenmediğimizi belirtmek için de bu sıfatlara ihtiyaç duyarız. Siz de dilerseniz düşünce sıfatları ile ilgili kendi örnek cümlelerinizi kurabilirsiniz.
İngilizce sıfatlar konu anlatımı kapsamında bir ismin özelliğini ifade eden sıfatları da bilmemiz gerekiyor. Fact adjectives denilen bu sıfatlar, ismi nitelemek için kullanılır. İlk başta vermiş olduğumuz sıfatlar listesinde de fact adjectives örnekleri mevcuttur. O listeden yola çıkarak en sık kullanılan fact adjectives ile ilgili örnek cümleler kurmayı deneyelim:
Eğer isterseniz bir ismi nitelemek için birden fazla sıfat da kullanabilirsiniz.
İngilizce sıfatlar konu anlatımı, pek çok İngilizce yeterlilik sınavının konusudur. Zaten sıfatlar, hem Türkçe’de hem de İngilizce’de mutlaka bilinmesi gereken dil bilgisi kurallarının da başında gelmektedir. Tıpkı İngilizce zarflar gibi sıfatları da öğrenmek için uygulamanız gereken bazı püf noktaları bulunabilir. İsterseniz gelin, İngilizce sıfatları nasıl iyi bir şekilde çalışabileceğinize madde madde bakalım:
02 Aralık 2022 Cuma 17:30
-03 Aralık 2022 Cumartesi 02:05
Amerika'ya eşimin yanına taşınacağım için 50 Günde İngilizce Programı ile eğitim aldım, şu an günlük hayatımı sorunsuz devam ettirebiliyorum. Kısa zamanınız varsa kesinlikle deneyin!
Halide Neva Bingöl
Uzun uzadıya Gramer öğrenmek istemediğimi söyledim. Benim gibi okumaktan gram hoşlanmayan birine bile hikayeler okuttunuz ya pes! Şaka bir yana teşekkür ederim. Durmak yok, İngilizce Öğren’meye devam!
Alp Kıraç Sakinler
Çocuk İngilizcesi için başvurdum. Çocuğumun gelişiminden son derece memnunum. Çok teşekkür ediyorum.
Füsun Demir
Orta ölçekli firmamızın çağrı merkezi yönetici kadrosu için İngilizce Öğren ile anlaştık, devam eden sürecimiz çok iyi ve disiplinli ilerliyor.
Timur K.
Okul İngilizcesi için yardım aldığımız öğretmenimiz Çiğdem Hanım sayesinde oğlum Ali, başarısının yanısıra İngilizce’yi sevmeye de başladı. Teşekkür ederiz.
Sergen Topal